diumenge, 14 de setembre del 2014

Pgm 50: Jaume Papell de Tancat per Defunció

El dissabte 13 de setembre vam cloure la temporada conversant amb el líder dels Tancat per Defunció, en Jaume Papell.

Amb en Jaume vam parlar d'"Obert per a tu" (Picap, 2014), el primer disc que publiquen en dinou anys després de "Bevent silenci" (AZ Records, 1995).

Si els Tancat als vuitanta i noranta es van caracteritzar per un rock electroacústic amb tocs d'humor sorneguer i amb una certa d'ambigüitat estilística -molt pròpia d'aquells anys-, en els darrers s'han decantat cada cop més per un 'rock americà dels 70' amb uns textos cada cop més adults, personals i marcats per Orient.

Aquest "Obert per tu" és una reelectura actual d'onze de les cançons més emblemàtiques de la banda, més dues cançons d'inèdites que sorprendran a més d'un (!). Però malgrat ser principalment un 'recopilatori', en la nostra modesta opinió, aquest és el seu millor disc. I és que en Jaume en aquest disc canta millor i amb més registres que mai, l'Enric Romà -el baixista i copilot de la banda- fa caminar el projecte amb la seva seguretat i saber de sempre, i a més a més s'han acompanyat de dos joves músics que creen un 'brou', una 'cuina' molt rica en espècies 'setenteres': el guitarrista Oest i el bateria Jordi Mourelo.

També vam aprofitar la conversa per saber coses sobre el disc que van enregistrar el 2002 ("Temps de dubtes") i que no es va publicar en el seu moment.