dilluns, 8 de setembre del 2014

Pgm 39: Yacine Belahcene

El 21 de juliol de 2012 vam prendre un vermut amb el líder d'una de les formacions catalanes que barregen de manera més convincent músiques de les dues ribes del Mediterrani, en Yacine Belahcene.

Durant 58 minuts vam tenir el plaer de conversar amb qui va ser el líder de Cheb Balowski, Nour i qui lidera actualment Yacine & The Oriental Groove.

Si en la música negra nord-americana s'entén el 'groove' com aquell ritme que 'camina', que aconsegueix crear una atmosfera que 'atrapa' i que ve marcat pel baix elèctric i la bateria, aquest 'groove' oriental que proposa la nova banda d'en Yacine ve marcat, potser, per la trempera dels llaüts d'en Yannis Papaioannou, l'altra cervell de la banda.

Uns llaüts, molts cops elèctrics, que aconsegueixen un so rocker molt particular utilitzant els quarts de to tant característics de la música àrab. Una sonoritat que creiem que té molt de futur.

Durant l'estona que va durar la conversa vam escoltar cançons de "Parabòlic" (Kasba Music, 2011), "Papier mullat" dels Nour (Kasba Music, 2007) i "Plou plom" dels Cheb Baloswki (Kasba Music, 2005).

Ir a descargar