dilluns, 8 de setembre del 2014

Pgm 43: Amadeu Casas (6a temporada)

El dissabte 5 de juliol de 2014 vam començar la sisena temporada del programa conversant amb l'Amadeu Casas.

Poques persones en aquest país coneixen tant a fons el Blues -el rural i l'elèctric- com ell, perquè el practica però també l'ha estudiat i l'ha analitzat. És precisament per això que no utilitza la paraula Blues a la lleguera... I és que les paraules han de tenir significat!

L'Amadeu Casas en la seva obra pròpia no fa Blues, fa cançó que blueseja. Fa Cançó -com no podria ser d'altra manera -per ser bona!- empaltada a la seva, a la nostra, realitat i a la nostra tradició literària que, evidentment, no és la del Mississippi, Chicago o Nova Orleans. Això sí, utlitza els recursos de la música popular més popular del món.

En les seves dues darreres obres: "Lo Gaiter de la Muga" (Temps Records, 2013) -sobre la poesia de l'empordanès Carles Fages de Climent- i "Matèria orgànica" (Temps Records, 2012) ha trobat, en la nostra modesta opinió, la seva personal manera de bluesejar en català. Una manera convincent i creïble de fer-ho com molt pocs ho han sabut fer abans, potser només un Pi de la Serra o un Víctor Bocanegra.

Aquesta emissió de la nova etapa del programa a Ona La Torre.

(Foto: Amadeu Casas i Manel Gausachs fotografiats per la Josefina Llargués un cop vam apagar el micròfon)