dilluns, 8 de setembre del 2014

Pgm 47: Jofre Bardagí de Glaucs

El dissabte 9 d'agost vam conversar amb en Jofre Bardagí.

Al 1996 una banda de rock ens va sorprendre a tots amb un màgic arpegi de guitarra, uns arranjaments de corda -de gran bellesa i molt poc habituals en el rock d'aquest país-, i una bonica veu melanconiosa que commovia. La cançó en qüestió parlava del color d'uns ulls de noia tant misteriós, tant, que el vam haver d'anar a buscar al diccionari. 18 anys després però la paraula potser mereixeria la següent excepció: Glaucs: música Rock melanconiosa per a exorcitzar mals i bons pensaments en públic.

Però això no va ser ahir, de tot això ja en fa quasibé dues dècades. Durant aquest temps els Glaucs han tingut moments d'èxit popular com una actuació a l'escenari principal del Mercat de Música Viva Vic '98, però també ho han deixat córrer i han tornat unes quantes vegades.

Fins aquest 2014 el centre de gravetat de la banda eren dos cosins, el guitarrista Lluís Alsina i el cantant i guitarrista Jofre Bardagí, ells eren qui firmaven la majoria de les cançons. Però enguany han tornat amb "Hem conegut la nit" (Música Global, 2014) sense en Lluís.

Durant una hora vam parlar amb en Jofre sobre aquest disc i sobretot sobre el futur de la banda.

Foto: Jofre Bardagí actuant amb els Glaucs el 21.06.14 a la sala B del Luz de Gas.