dilluns, 8 de setembre del 2014

Pgm 36: Big Mama i Míriam Aparicio, presidenta de la Societat de Blues de Barcelona












El 3 de setembre de 2011 vam prendre un vermut amb la Big Mama i la presidenta de la Societat de Blues de Barcelona, la Míriam Aparicio, per parlar de l’estat de salut del blues que es fa a Catalunya.

En el penúltim programa de la temporada vam voler parlar de la música popular, possiblement, més estesa al món. D'aquesta estructura harmònica formada per tres acords que va néixer al Estats Units i que ha arribat a quasi tots els racons del món... Per què el bues és un gènere ? És una cosmovisió musical ? És un sentiment ?

Durant 58 minuts vam intentar respondre aquesta pregunta tot escoltant una selecció del bon blues que s’està fent al país.

Vam escoltar peces de l’últim disc d’estudi de la Big Mama, “Blues rooted” (Discmedi, 2005), un enregistrament totalment inpèdit (!) d’un dels concerts que la Big Mama ha fet darrerament amb els The Crazy Blues Band al Jamboree de Barcelona, i peces de les joves formacions de The Suitcase Brothers, Cotton Roots, The Midnight Rockets i Chino & the big bet.

La Míriam Aparicio, que també és la pianista de la formació Tota Blues, ens va anunciar els propers actes que organitzarà la Societat de Blues de Barcelona, aquesta associació que agrupa uns 300 músics i afeccionats al blues de Catalunya i de tot l’estat.

Ir a descargar