dilluns, 8 de setembre del 2014

Pgm 46: Blaumut

El dissabte 2 d'agost vam emetre una conversa que vam tenir amb l'Àlex de la Iglesia i en Vassil Lambrinov dels Blaumut al Festival Canet Rock '14, tot just una hora abans que pugessin a l'escenari.

Al 2012 es va editar un disc que, un any i mig després de la seva publicació , quan s'escolta ara es perceb millor la seva trascendència. Es perceb millor no perquè sigui un disc complicat o difícil -que no ho és- sinó perquè un cop s'ha paït bé i s'ha presentat per tot el país es veu amb més claretat el que realment ha aportat.

El disc "El turista" (Picap, 2012) dels Blaumut ha aportat al panorama del pop català elegància i un so classicista amb cert regust centreeuropeu. Unes cançons que destaquen pels seus arranjaments de corda del violoncelista Oriol Aymat i del propi Àlex (el compositor de totes les cançons), i per les gotes d'electrònica que tenen moltes d'elles. Una combinació d'elements, una estètica que beu, ens sembla que força clarament, del mestratge d'en Franco Battiato .

Durant 55 minuts vam conversar sobre el seu fins ara únic disc, sobre els dos concerts que han fet darrerament amb l'Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida, i sobre el seu esperat segon disc.

Foto: Àlex de la Iglesia, Vassil Lambrinov i Manel Gausachs gravant el programa. @Ricard Cosialls