dilluns, 8 de setembre del 2014

Pgm 44: Crusseau (Aleix Creus)

El dissabte 12 de juliol de 2014 vam conversar amb l'Aleix Creus, l'ex-líder de la banda sabadellenca La Madam (1987-1992), que acaba de publicar un nou disc sota el nom de Crusseau.

Si amb La Madam l'Aleix, a finals dels 80, va cantar a la nit, a la frivolitat, al coqueteig amb allò que és perillós, ara amb Crusseau canta a un hedonisme madur, de veure-les venir, de saber-se-les totes i de no m'atabaleu que estic tocant la marimba. Però tan en un cas com en l'altre el protagonisme el té la seva inconfusible veu, una veu que expressa una cosmovisió hedonista, sarcàstica i frívola de la vida única, personal... Una sorna que comunica molt cops més per l'ambigüitat amb la que col·loca la veu que pel que diu pròpiament.

Durant una hora vam escoltar aquest nou disc, "Crusseau" (Dicsmedi, 2013), i vam saber què va passar amb Mucho Gusto, una banda que va liderar a mitjans dels 90, amb la que va gravar un disc amb la producció del seu 'soci' Marc Grau (1954-1999), però que malauradament no es va distribuir.

I, finalment, vam acabar el programa recordant i escoltant La Madam.