dilluns, 8 de setembre del 2014

Pgm 48: Jordi Rueda, biògraf d'en Moncho

El dissabte 23 d'agost de 2014 vam conversar amb una de les persones que coneix millor l'obra d'en Moncho. Durant una hora vam tenir el plaer d'entrevistar el periodista Jordi Rueda, l'autor de "Moncho, sangre de bolero" (Corre la voz, 2012), l'única biografia que s'ha publicat fins ara sobre el 'rei del bolero'.

El bolero té gran lletristes i compositors però no tindria la força que té si no hi haguessin unes grans veus que les sabessin interpretar, comunicar... i que, després de divagar i divagar sabessin 'caure a temps' com els grans 'crooners' que són. Lorenzo González, Lucco Gattica, Armando Manzanero, Olga Guillot, La Lupe,... i Ramon Calabuch i Batista, la gran aportació catalana al 'rico árbol latino' que deia l'enyorat en Gato Pérez.

Conversant amb en Jordi Rueda -que actualment dirigeix la revista digital per a professionals de la música Noticiasclave.net i que ha publicat articles sobre música afroantillana a Amèrica Llatina, EUA i al Regne Unit- vam saber moltes coses sobre els ja més de 50 anys de carrera del Mestre i vam escoltar peces de tota la seva trajectòria.

(Foto: Portada del llibre "Moncho, sangre de bolero")