dilluns, 8 de setembre del 2014

Pgm 49: Jordi Bianciotto, crític musical

El dissabte 30 d'agost de 2014 vam conversar amb el crític musical Jordi Bianciotto sobre tota una patum de la 'Història del Rock'.

I és que en Jordi Bianciotto -que coneixem pels seus articles a El Periódico, Rock de Lux, Time Out, Enderrock i Nació Digital- ha publicat darrerament "Deep Purple, la saga" (Quarentena Ediciones, 2013), una interessant biografia sobre aquesta influent banda britànica de rock dur. El llibre destaca per la gran quantitat d'informació que aporta sobre la banda i totes les seves remificacions (Rainbow, Whitesnake, Gillan,...), però sobretot perquè reflexiona sobre com s'escriuen els relats periodístics del Rock; és a dir, per què determinades bandes que van tenir molt prestigi en un determinat moment passen a tenir 'mala premsa'. Aquest segon aspecte és el que fa que aquesta biografia resulti molt interessant, fins i tot (!), per a algú que no li agradi la música d'aquest 'dinosaure' dels 70.

I, aprofitant que teníem l'oportunitat de parlar amb una de les veus més escoltades i influents del periodisme musical d'aquest país, també li vam preguntar sobre com veia el futur del periodisme musical a la premsa 'de paper' i a la digital.

(Foto: Jordi Bianciotto fullejant la seva biografia sobre els Deep Purple)