dilluns, 8 de setembre del 2014

Pgm 41: Joan Isaac

El 8 de setembre de 2012 vam prendre un vermut amb un gran fabricant i intèrpret de cançons, en Joan Isaac.

Durant 58 minuts vam convesar amb un dels nostres cantautors que masteguen millor les paraules i que fan que música i text penetrin amb més naturalitat i efectivitat la pell de l'oient.

L'excusa de la conversa va ser "Piano, piano" (Discmedi, 2012), el doble-cd que acaba d'editar. Una obra on revisita 20 cançons dels seus ja 39 anys de carrera musical acompanyant-se, únicament, per la desena de pianistes que l'han acompanyat en algun moment.

També vam aprofitar l'ocasió, però, per parlar sobre l'ofici de fer cançons i, en concret, sobre cançó d'autor italiana, ja que ell n'és un gran coneixedor. Per il·lustrar aquest punt vam escoltar la versió que va fer l'any 2004 al Teatre Nacional de "Cartes d'amor" del seu amic Roberto Vechioni.

Cap al final de la conversa ens va parlar dels concerts que en els darrers anys ha fet a Uruguai i a l'Equador, ens va anunciar que el periodista Luis García Gil està preparant un llibre sobre la seva obra i que, properament, vol fer un gran concert per celebrar els seus 40 anys de carrera musical.

 1a part (38' 56'')


2a part (20' 54'')